Kelové a cviklové čipsy

Print Friendly

Máte chuť na zdravý snack? V tom prípade tu máme recept na chrumkavé zeleninové čipsy plné vitamínov

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 kel
  • 1 cviklu
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 3 lyžičky soli
  • 1 lyžičku čerstvého rozmarínu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžicu strúhaného parmezánu
  1. Cviklu postrúhame na tenké plátky (nie je potrebné ju šúpať, iba umyť).
  2. Tri lyžičky soli dôkladne zmiešame s nadrobno posekaným rozmarínom a pretlačeným strúčikom cesnaku.
  3. Vo veľkej mise plátky cvikle obalíme v 3 lyžiciach olivového oleja a rozmarínovo-cesnakovej
  4. Cviklu necháme stáť 15-20 minút, aby pustila šťavu („vypotila sa“).
  5. Medzitým si pripravíme kelové listy – odstránime hrubšie časti a budeme pracovať iba s listami.
  6. Pokrájame ich na menšie kúsky.
  7. Vo väčšej mise zmiešame 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu parmezánu a do zmesi pridáme kelové
  8. Listy obalíme v zmesi a ukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
  9. Listy pečieme 12 minút pri 180°C.
  10. Cviklové plátky osušíme od šťavy, ktorú pustili a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
  11. Pečieme 50 minút pri 150°C.

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče