karamelové-broskyne-s-orechami

Karamelové broskyne s orechami

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Karamelové broskyne s orechami sú vynikajúcim dezertom pre tých z vás, ktorí majú radi kombináciu ovocia, píniových orieškov, mandlí a mascarpone. Samozrejme, že ma posilnenie organizmu v tomto nepriaznivom počasí nechýba ani zázvor a škorica.

Karamelové broskyne s orechami

Príprava tohto receptu vám aj s pečením zaberie približne 30 – 40 minút. Množstvo ingrediencií je určené pre 4 osoby.

Čo potrebujeme: Postup:
  • Zázvor (čerstvý kúsok, cca 2 cm dlhý)
  • Šťava z 1 limetky
  • 2-3 plátky limetky
  • 25 g mandlí (najlepšie už nasekaných)
  • 25 g píniových orieškov
  • 3 broskyne
  • 20 g cukru (biely cukor na karamel)
  • 1 PL masla
  • 200 – 250 g mascarpone
  • 1-2 ČL mletej škorice
  • 1 vanilkový cukor
  • Lístky čerstvej mäty

 

  1. Zázvor ošúpeme a nastrúhame najemno
  2. Na panvicu si dáme cukor, ktorý na miernom ohni necháme skaramelizovať. Pridáme oriešky, potom zázvor a celé to zľahka premiešame. Túto zmes si prelejeme na tanier, aby vychladla
  3. Broskyne umyjeme, zbavíme ich kôstok, nakrájame na mesiačiky (alebo ich necháme ako polovičky) a rozložíme do formy na pečenie
  4. Broskyne pokvapkáme limetkovou šťavou, pridáme kúsky masla a rovnomerne na ne rozotrieme karamelovú zmes
  5. Vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme broskyne asi 10 minút do zlatista
  6. Mascarpone rozmiešame s vanilkovým cukrom a škoricou a túto zmes rozdelíme na už upečené a ešte teplé broskyne.
  7. Ozdobíme plátkami limetky a mäty a hneď podávame.

Veríme, že vám náš recept na karamelové broskyne s orechami padne vhod a že dám dáte vedieť, ako vám chutilo

Prajeme vám dobrú chuť