jablková štrúdľa s-hrozienkami

Jablková štrúdľa s hrozienkami

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTYJablková štrúdľa s hrozienkami patrí medzi tradičnú slovenskú klasiku. V prípade akejkoľvek štrúdle je samotné cesto veľmi dôležité a preto vám dnes ponúkame jeden z overených receptov.

Jablková štrúdľa s hrozienkami

Príprava tohto receptu je v porovnaní s inými o niečo časovo náročnejšia, avšak s výsledkom budete určite spokojní.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 45 dkg špaldovej múky hladkej
  • 25 dkg masla
  • 2 dcl studeného mlieka (plnotučné)
  • 1 KL soli
  • 1 PL šťavy z citróna
  • 6 ks jabĺk
  • 4 PL hrozienok
  • hnedý cukor
  • škoricový cukor
  • rastlinný olej

 

  1. Múku preosejeme cez sitko a zmiešame s maslom, mliekom, soľou a šťavou z citróna.
  2. Vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu odstáť v chladničke.
  3. Jablká ošúpeme, nastrúhame a dochutíme cukrom a škoricovým cukrom.
  4. Cesto si rozvaľkáme a potrieme ho olejom. Na cesto rozotrieme zmes jabĺk a posypeme hrozienkami.
  5. Takto pripravenú štrúdľu upečieme v rúre pri teplote 185°C do zlatista.

Veríme, že vám jablková štrúdľa s hrozienkami bude chutiť

Prajeme vám dobrú chuť