zdravý jedálniček

Grilovaný losos so špargľou a šťavou z limetky

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Recept na grilovaný losos so špargľou a šťavou z limetky je vynikajúcim zdrojom vitamínu D, ktorý okrem slnka prijímame najmä z rýb. Okrem lososa vám ponúkame aj špargľu a limetku, ktoré tomuto receptu dodávajú netradičnú chuť.  

Grilovaný losos so špargľou a šťavou z limetky

Príprava tohto receptu vám zaberie cca 30 minút a množstvo ingrediencií je určených pre cca 4 osoby. Na svoje si teda prídu nielen deti a celiatici ale aj všetci tí, ktorí nemôžu konzumovať kravské mlieko.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 600 g zemiakov
  • 4 ks filet z lososa s kožou (viď. obrázok)
  • 300 g špargle
  • 1 ks limetky (potrebujeme: šťavu z 1/2 limetky a nastrúhanú kôru z celej limetky)
  • 2 PL kapary
  • 1 strúčik cesnaku
  • 5 PL extra panenského olivového oleja
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 PL nasekanej pažítky (aj sušenej)
  • soľ

 

 

  1. Zemiaky ošúpeme, prekrojíme na polovicu a v osolenej vode ich uvaríme do mäkka. Premiešame ich s 1 PL olivového oleja a s nasekanou petržlenovou vňaťou
  2. Na panvicu dáme olej a lososa osmažíme do chrumkava z oboch strán. Začíname smažením (cca 4-5 minút) tej strany, kde je koža. Druhú stranu smažíme asi po dobu 2-3 minút
  3. Pokiaľ sa nám smaží losos, vložíme špargľu do osolenej a vriacej vody a necháme ju variť až kým nezmäkne
  4. Nastrúhanú kôru z limetky, nakrájané kapary, roztlačený cesnak a nasekanú pažítku spolu premiešame a zmiešame s uvarenou špargľou
  5. Grilovaného lososa polejeme šťavou z limetky a podávame so zemiakmi a pripravenou špargľou

Dúfame, že vám náš recept zabezpečujúci kvalitnú dávku vitamínu D bude naozaj chutiť.

Prajeme vám dobrú chuť