Čokoládový koláč alla brownie

Brownies – čokoládový koláč z tmavej čokolády

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Brownie je vlastne akási pečená čokoláda s pridaním vajec a ďalších prísad.  Ponúkame vám tento čokoládový koláč s pridaním vajec, medu, kávy a dokonca tofu je sladká špecialita, ktorou si spríjemníte posedenie pri káve s rodinou a priateľmi. 

Pri recepte nájdete energetickú hodnotu a cenu jednej porcie. To vám postráži nielen vašu líniu ale aj peňaženku.

Recept na brownie – čokoládový koláč:

Ingrediencie Postup
  • 1 TOFU biele
  • 100 g tmavej čokolády
  • 3 PL masla
  • 3 vajcia
  • 5 PL medu
  • hrsť sekaných orechov
  • ČL instantnej kávy
  • kakao na posypanie

 

  1. Čokoládu nasekáme a rozpustíme v miske nad horúcim vodným kúpeľom spolu s maslom.
  2. V mixéri  rozmixujeme TOFU, vajcia, med a kávu, zmes preložíme do misy, kde ju dôkladne zmiešame s rozpustenou čokoládou a nasekanými orechmi. Cesto vylejeme na menšiu štvorcovú formu vystlanú papierom na pečenie.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 40 minút.
  4. Po upečení koláč necháme vychladnúť vo forme, pred podávaním ho posypeme kakaom a nakrájame na štvorce.

 

čokoládový koláč

Ak dostanete chuť na čokoládový koláč, nemusí jeho príprava trvať dlho. Tento stihnete pripraviť aj ak návšteva už stojí pod domom.