Čokoládové cupcakes

Print Friendly

Aj sladkosti môžu byť zdravé. Presvedčia vás o tom chutné čokoládové cupcakes, ktoré si pripravíte ľahko a rýchlo podľa videa.

Čo potrebujeme: Postup:
  • na cesto
  • 170g hladkej múky
  • 70g trstinového cukru
  • 25g kakaa
  • 120ml oleja
  • 250ml sójového  mlieka
  • 2pl kypriaceho prášku
  • na krém
  • 1 TOFU biele/natural
  • 150g čokolády
  • 1pl práškového cukru
  • 1pl kakaa
  • podľa potreby trochu rastlinného mlieka (cca 50ml)
  • Zmiešame múku, kakao, kypriaci prášok a cukor, pridáme olej, vodu a vypracujeme hladké cesto.
  • Rozdelíme ho do košíčkov a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 20 minúť (priebežne kontrolujeme).
  • Na krém rozmixujeme tofu s trochou mlieka do hladka, vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú postupne zašľahávame do tofu.
  • Nakoniec pridáme podľa chuti cukor, kakao a ak sa nám zdá krém akurát hustý, je hotový. Ak je príliš tuhý, pridáme mlieko, naopak ak je aj po chvíli v chladničke tekutý, pridáme čokoládu.
  • Vychladnuté cupcakes odzdobíme krémom, necháme stuhnúť a podávame.

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče