pizza

Chrumkavá pizza plnená špenátom, paradajkami a parmezánom

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Nad neprekonateľnou chuťou a vynikajúcou vôňou tradičnej talianskej pizze s paradajkovým základom, syrom, cesnakom a bylinkami určite nebude nikto z vás ohŕňať nosom. Plnená pizza, ktorú vám prinášame dnes sa dá veľmi jednoducho zbaliť na cesty, či vziať so sebou do práce

Chrumkavá pizza plnená špenátom, paradajkami a parmezánom

Príprava nášho receptu je o to jednoduchšia, že samotné cesto na pizzu si môžete kúpiť hotové v každom dobrom supermarkete. Ak preto bojujete s nedostatkom času, kombinácia hotového cesta s paradajkami, dvomi druhmi tofu, cibuľkou, špenátom, koreninami a parmezánom ulahodí vašim chuťovým pohárikom.  Naša pizza tiež ulahodí aj vašim deťom, tak im dajte ochutnať.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 šálka rozdrobeného bazalkového tofu
  • 1 šálka rozdrobeného chilli tofu
  • 1 šálka mrazeného / čerstvého špenátu
  • 1/2 šálky na kocky nakrájaných sušených paradajok v oleji
  • 1/2 šálky nastrúhaného parmezánu
  • 1/2 šálky rozdrvenej mozzarelly
  • 1/4 šálky čerstvej /sušenej bazalky
  • 1/2 stredne veľkej cibule
  • Paradajkový pretlak podľa potreby
  • Olivový olej
  • 2 ČL soli
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 hotové cesto na pizzu

Náš tip: skúste si sami pripraviť pizza cesto podľa svojej chuti

  1. Hotové cesto na pizzu rozvaľkáme, potrieme paradajkovým pretlakom a naplníme zmesou
  2. Zmes si pripravíme tak, že na olivovom oleji opražíme cibuľu do zlatista, pridáme rozdrvené tofu, čerstvý špenát a restujeme cca 5  minút
  3. Do zmesi pridáme paradajkový pretlak (tak, aby konzistencia nebola príliš riedka), bazalku, soľ, mleté čierne korenie, mozzarellu a sušené paradajky. Všetko spolu dobre premiešame a restujeme cca 5 minút
  4. Pripravenú zmes natrieme na cesto, posypeme parmezánom a zavinieme (ako štrúdľu)
  5. Pečieme do zlatista pri teplote 200 stupňov C

V tomto recepte sme použili:

pizza

Viete, aký zdravotný prínos má pre vás konzumácia sóje? Viac tu: sója

Zdravotné účinky parmezánu:

pizza

  •  je zdrojom vápnika, ktorý udržuje vaše kosti zdravé
  • vďaka vitamínu A udržuje vašu kožu a zuby zdravé
  • je vhodný pre tých, ktorých organizmus netoleruje laktózu = mliečny cukor

Zdravotné účinky paradajok:

pizza

  • preventívne nás chránia pred vznikom rakoviny
  • majú vysoký obsah lykopénov, ktoré pomáhajú chrániť pred kardiovaskulárnymi ochoreniami a pomáhajú predchádzať pleti pred slnečným poškodením
  • pravidelnou konzumáciou pomáhajú znížiť riziko vzniku rakoviny prostaty u mužov

Viac informácií o paradajkách sa dočítate tu: paradajky

Veríme, že vám a celej vašej rodine bude naša plnená pizza chutiť.  Prajeme vám dobrú chuť.