chlebové jednohubky

Chlebové jednohubky

Print Friendly

Dnes budeme piecť niečo slané. Pripravíme si šikovné chlebové jednohubky, ktorým neodoláte. Využijeme to, že je všade plno byliniek, ozdobíme si ich olivami, orechami či syrom a môžeme si ich len tak „zobkať“, alebo si ich vychutnať s nejakou dobrou nátierkou.

Chlebové jednohubky

Nebojte sa miešať múky. V našom recepte na chlebové jednohubky sme skombinovali hneď tri a dobre sme urobili. Hladká biela, ražná a špaldová múka premenili klasické kysnnuté cesto na výnimočné chlebové, s nenapodobiteľnou vôňou a chuťou.

chlebové jednohubky

 

Čo potrebujeme: Postup:
  • 500 g hladkej múky (skúste 1/3 hladká biela, 1/3 hladká špaldová, 1/3 ražná)
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 300 ml vlažnej vody
  • 50 ml olivového leja
  • 2 ČL soli
  • 2 ČL sušeného oregana
  • 1 ČL sušeného cesnaku (alebo rasce)
  • Na ozdobenie vlašské orechy, olivy, prípadne syr, klobáska a pod.
  1. V mise zmiešame všetky suché prísady.
  2. Pridáme vodu,olej a bylinky a buď v mixéri alebo ručne vypracujeme vláčne, nelepivé cesto. Keď miesite ručne, bude to trvať asi 10 minút kým bude mať cesto správnu konzistenciu.
  3. Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  4. Vykysnuté cesto dáme na pracovnú dosku, rozdelíme ho na asi 30-40 menších kúskov, ktoré vytvarujeme do bochníčkov a rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Do každého bochníčka vtlačíme orech, olivy a pod. a necháme ich ešte asi pol hodinu podkysnúť.
  6. Rozohrejeme si rúru na 200 stupňov. Jednohubky pred pečením potrieme olivovým olejom.
  7. Pečieme 15 minút. Podávame vychladnuté.

 

Ak vám chutili naše chlebové jednohubky, vyskúšajte aj iné chlebové dobroty, ako napr.naše domáce špaldové bagety.

Čerstvo napečené pečivo výborne chutí s nátierkami. Skúsili ste už zelenú tofu nátierku alebo dipy ku grilovačke?

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dezerty a pečenie

zeleninové rizoto

Jedlá bez mäsa