plnené cestoviny

Cestoviny plnené špenátom a tofu syrom

Print Friendly

Skúšali ste si už pripraviť plnené cestoviny – mušle? Dnešný recept vám dá inšpiráciu ako si pripraviť efektný a ľahký obed alebo večeru. Stačí len uvariť cestoviny a pripraviť si veľmi jednoduchú, ale výbornú plnku.

Cestoviny plnené špenátom a tofu syrom

Základné suroviny, ktoré uvádzame stačia na vytvorenie výbornej jemnej plnky, jemne voňajúcej po cesnaku a paradajková omáčka to zas prevonia bylinkami. Bylinkami nešetrite – nielen voˇanjú, ale majú aj pozitívny učinok na vaše zdravie.

Čo potrebujeme: Postup:
  • cca 14 veľkých cestovinových mušlí
  • cesnak (my sme použili 2 menšie hlavičky (cca 20 strúčikov)
  • olivový olej
  • 1 biele tofu
  • 2 PL Jablčného octu
  • 2 ČL citrónovej šťavy
  • 4 hrste baby špenátu (cca 100 g)
  • 500 g paradajkového pretlaku
  • sušené paradajky v oleji
  • zelené a čierne olivy nakrájané na kolieska
  • Bylinky (bazalka, tymián, oregano, rozmarín,…)
  • soľ
  1. Rozohrejte si rúru na 190 stupňov a pekáč jemne potrite olivovým olejom.
  2. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Prepláchnite ich, nechajte odkvapkať a vyschnúť.
  3. Na panvicu dajte olivový olej s cesnakom a osmahnite cesnak do zlatista. Kľudne dajte oleja aj viac, aby sa vám vytvoril výborný cesnakový olej.
  4. Paradajkový pretlak zmiešajte s najemno nakrájanými sušenými paradajkami a pridajte bylinky a soľ.
  5. Nastrúhajte tofu do mixéra (alebo nádoby ak budete používať tyčový mixér) a premixujte s octom a citrónovou šťavou. Pridajte olej s cesnakom a ešte raz premixujte, aby ste dostali jemnú pastu.
  6. Na panvicu dajte špenát s 2 PL vody a povarte cca 3 minúty, kým špenát nezvädne.
  7. Vyžmýkajte prebytočnú tekutinu, nakrájajte ho a pridajte do pasty.
  8. Cestoviny naplníme pastou a uložíme do pekáča. Podlejte paradajkovou omáčkou, posypte nakrájanými olivami a pečte cca 35 minút.

Jablčný ocot si môžete jednoducho pripraviť aj sami doma podľa nášho receptu. Verte, že stojí za trochu času pripraviť si niečo tak chutné a zdravé :) O jeho liuečebných a kozmetických účinkoch si môžete prečítať v článku Jablčný ocot má liečebné aj kozmetické účinky.

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na pizzu a cestoviny:

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče