Brokolica s tofu na ázijsky spôsob

Print Friendly

Chceli by ste vyskúšať tofu na ázijsky spôsob? Ste na správnom mieste. Foodblogerka Monika z LaPetit sa s nami podelila o svoj recept na ázijsku brokolicu s tofu.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 400 g tofu údené
  • 400 g brokolice
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 čili papričku
  • 2 cm kúsok zázvoru
  • 2 jarné cibuľky
  • 150 ml vývaru
  • 200 ml vegetariánskej ustricovej omáčky (vyrábaná z húb)
1. Cesnak, čili a zázvor nakrájame na drobno. Tofu nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky. Brokolicu rozdelíme na ružičky a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska.
2. Vo woku (ale funguje to aj na panvici) rozpálime olej, pridáme zázvor, cesnak a čili a restujeme 2 minúty. Dáme bokom a udržujeme v teple.
3. Na panvicu pridáme brokolicu, jarnú cibuľku a vývar. Restujeme cca 4 minúty. (ideálne je, aby sa brokolica príliš nerozvarila a zostala chrumkavá)
4. Poslednú minútu pridáme vegetariánsku ustricovú omáčku a tofu so zázvorom.
5. Dobre premiešame a podávame.

TOFU údené

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče