žemľovka s tofu

Žemľovka s bielym tofu

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Náš recept na žemľovku je určite zaujímavým nielen pre dospelých ale najmä pre deti. Možno vás spojenie tofu a žemľovka trochu prekvapí ale nemusíte sa báť.  

Žemľovka s tofu

Príprava tohto receptu vám zaberie približne 45 minút. Pokiaľ však máte chuť na niečo sladké, máte sa na čo tešiť, nakoľko má tofu tú vlastnosť, že do seba natiahne ako špongia chuť všetkého, čo má okolo seba.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 0,5 kg toastový chlieb
  • 0,5 l mlieka
  • 2 ks bieleho TOFU
  • 2 ks vajec
  • maslo
  • jablká
  • hrozienka
  • cukor
  • vanilkový cukor
  • škorica

 

  1. Do teplého mlieka pridáme tretinu masla, cukru a 2 žĺtky.
  2. Zo zvyšku masla, cukru a 2 žĺtkov vyšľaháme penu, do ktorej pridáme roztlačené TOFU, hrozienka, tretinu vyšľahaných bielkov a vanilkový cukor.
  3. Pečivo nakrájame, namočíme do pripraveného mlieka a vyložíme ním vymastený plech.
  4. Pridáme vrstvu krému a nakrájané jablká posypané cukrom a škoricou.
  5. Navrch naukladáme namočené pečivo a upečieme.
  6. Po vybratí pokryjeme zvyškom našľahaných bielkov a zapečieme

Prajeme vám dobrú chuť.