Vyskúšajte na Vianoce: pečený losos plnený bylinkami a grepom
ZDRAVÉ RECEPTY: Dnes sme si pre vás pripravili recept: pečený losos s obsahom rôznych druhov byliniek a grepu. Losos je už v našich podmienkach pomerne obľúbená ryba aj počas Vianoc. Neobsahuje kosti, ľahko sa pripravuje, vďaka čomu chutí nielen dospelým, ale najmä deťom.
Vyskúšajte na Vianoce: pečený losos plnený bylinkami a grepom
Určite nám dáte za pravdu, že pečený losos je sám o sebe veľmi chutný, preto sme ho v našom recepte pripravili spojením bežne dostupnej petržlenovej vňate, kôpru, mletého čierneho korenia, ale i menej známeho estragónu a feniklu, ktoré mu dodávajú naozaj vynikajúcu chuť . Estragón a fenikel sú už bežne dostupné aj v našich obchodoch.
Čo potrebujeme: | Postup: |
Naša rada:
|
|
K rybe si pripravte naše zdravšie zemiakové šaláty.
Keďže k Vianociam ryby nepochybne patria, dávame vám do pozornosti aj náš predchádzajúci recept: pečená pražma. V porovnaní so pstruhom má podstatne menej kostí a je omnoho chutnejšia.
Veríme, že vám náš pečený losos bude chutiť, práve vďaka použitým ingredienciám.
Nezabúdajte tiež na fakt, že konzumácia lososa má pre naše zdravie mnoho pozitívnych účinkov, najmä vďaka obsahu vitamínu D. Viac sa o vitamíne D dočítate tu.