Čokoládové guľôčky potešia najmä milovníkov poctivých zákuskov s výraznou chuťou čokolády. Okrem čokolády, kakaa a orechov vás vo vnútri čaká aj šťavnaté prekvapenie vo forme zaváraných višní. Recept je vhodný aj pre vegánov.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 150 g kešu orechov
- 6 ďatlí
- cca 20 zaváraných višní
- 4 ČL kakaa
- 1 ČL kokosového oleja
- 30 g tmavej čokolády (vegan)
- strúhaný kokos, kakao, posekané kešu oriešky na obalenie
|
- Kešu orechy, ďatle, polovicu višní, kakao, roztopený kokosový olej a na kúsky polámanú čokoládu rozmixujeme na hladkú lepkavú hmotu.
- Uložíme do chladu na 1 hodinu.
- Z hmoty tvoríme guľôčky, dovnútra ktorých vložíme višňu.
- Guľôčky obaľujeme v kokose, kakau či najemno posekaných kešu orieškoch.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče