Čokoládové guľôčky s višňami

Print Friendly

Čokoládové guľôčky potešia najmä milovníkov poctivých zákuskov s výraznou chuťou čokolády. Okrem čokolády, kakaa a orechov vás vo vnútri čaká aj šťavnaté prekvapenie vo forme zaváraných višní. Recept je vhodný aj pre vegánov.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 150 g kešu orechov
  • 6 ďatlí
  • cca 20 zaváraných višní
  • 4 ČL kakaa
  • 1 ČL kokosového oleja
  • 30 g tmavej čokolády (vegan)
  • strúhaný kokos, kakao, posekané kešu oriešky na obalenie
  1. Kešu orechy, ďatle, polovicu višní, kakao, roztopený kokosový olej a na kúsky polámanú čokoládu rozmixujeme na hladkú lepkavú hmotu.
  2. Uložíme do chladu na 1 hodinu.
  3. Z hmoty tvoríme guľôčky, dovnútra ktorých vložíme višňu.
  4. Guľôčky obaľujeme v kokose, kakau či najemno posekaných kešu orieškoch.

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče