Výborné šišky bez kysnutia
K dezertom, koré nezameniteľne patria k zimnému a najmä fašiangovému obdobiu patria aj šišky. Najznámejšie sú klasické, z kysnutého cesta a plnené džemom.
Výborné šišky bez kysnutia
My vám ponúkame výborný osvedčený recept na šišky, ktorý nevyžaduje kysnutie a výsledok je skvelý. V recepte môžete rum s kľudným svedomím zameniť octom. Výsledok bude rovnaký. Šišky robte menšie – lepšie sa jedia a odporúčame urobiť rovno dvojitú dávku. Fakt rýchlo miznú :)
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Fašiangy sú obdobie od Troch kráľov do Popolcovej stredy (Škaredá streda). Fašiangy sú symbolom zábavy a hodovania. V tomto čase sa konali zábavy, svadby, maškarné sprievody. Ľudia sa týmto spôsobm snažili preklenúť obdobie zimy a nedostatku slnka a čo môže byť lepšie ako niekoľko týždňov trvajúca párty na oslavu toho, že sa končí zima a prichádza jar a pred dlhým pôstnym obdobím. Ak sa o ich pôvode a zvykoch chcete dočítať viac, prečítajte si článok Fašiangy – čas jedla a zábavy.
Na fašiangovú zábavu si možete pripraviť aj:
- domáce fornetti
- posúch zo špaldovej múky pečený na panvici
- čokoládové pralinky bez cukru
- mrkvové šatôčky bez vajec a cukru
- zdravé mrkvové guľky
- 3x zdravé sladkosti bez výčitiek
- chrumkavé sušienky zo špaldy
- muffiny
- slané pečivo s údeným tofu
- rýchle ovocné koláčiky
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Zdroj obrazku: at.fem.com