Tofu guľôčky s paradajkovou omáčkou a kuskusom

Print Friendly

Pripravte svojej polovičke na Valentína niečo nezvyčajné, po čom sa do vás zaľúbi ešte viac. Kombinácia tofu a paradajok je doslova prírodným afrodiziakom, ktoré je navyše prospešné pre vaše telo.

 Čo potrebujeme (porcia pre 2 osoby): Postup:
  • 1 balenie tofu biele/natural
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice celozrnnej múky
  • 1 lyžička sušeného oregána
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 140 g paradajkového pretlaku
  • 1 paradajka
  • soľ, korenie
  • 200 g kuskusu
  1. Tofu pomixujeme spolu s cibuľou a cesnakom nadrobno.
  2. Vo väčšej mise ho následne zmiešame s nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou, múkou, strúhankou, oregánom a sójovou omáčkou.
  3. Tvoríme guľôčky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Guľôčky rovnomerne pokvapkáme olivovým olejom a pečieme 15 minút z každej strany (dokopy 30 minút) pri 180°C.
  4. Paradajkový pretlak varíme spoločne s nakrájanou paradajkou približne 3 minúty, alebo kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu. Dochutíme soľou a korením.
  5. Kuskus zalejeme približne 1 cm nad povrch vriacou vodou, prikryjeme a necháme 5 minút stáť. Servírujeme spoločne ešte zahorúca.

 TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče