ZDRAVÉ RECEPTY: Paradajková polievka sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Mnohým z nás je svojou vynikajúcou chuťou veľmi dobre známa už od nepamäti. V tomto recepte vám ponúkame spojenie paradajkovej polievky s tofu.
Studená paradajková polievka
Táto paradajková polievka sa hodí najmä na horúce letné dní, keď sa potrebujeme schladiť a máme k dispozícii dostatok prezretých paradajok. Určite však bude chutiť aj vašim deťom.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 2 ks bieleho TOFU
- 4 väčšie paradajky
- 1 rajčinový pretlaku
- 0,5 l voda alebo vývar
- soľ
- 3-4 zrnká mletého čierneho korenia
- 1 väčší zemiak alebo 1PL zemiakového škrobu
- trstinový cukor
|
- Paradajky popicháme, vložíme do hrnca s vriacou vodou a počkáme kým sa šupka oddelí od paradajky.
- Následne ich olúpeme, pokrájame, vložíme do hrnca, zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme, pridáme celé čierne korenie a uvaríme tak, aby sa paradajky rozvarili.
- Keď sú paradajky rozvarené, prelejeme polievku cez sitko
- Zvyšné rozvarené paradajky, ktoré nám zostali v sitku, rozmixujeme mixérom na jemno a pridáme späť do polievky.
- Počas varenia a za stáleho miešania pridávame šťavu z nastrúhaného zemiaku (poprípade Solamylu) do nami požadovanej hustoty.
- Nakoniec polievku odstavíme, pridáme cukor a necháme vychladnúť.
- Podávame s na kocky nakrájaným, prípadne rozdrveným TOFU.
|
Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že vám bude naša studená paradajková polievka chutiť.