studená-paradajková-polievka

Paradajková polievka na studeno

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Paradajková polievka sa dá pripraviť na rôzne spôsoby. Mnohým z nás je svojou vynikajúcou chuťou veľmi dobre známa už od nepamäti. V tomto recepte vám ponúkame spojenie paradajkovej polievky s tofu.

Studená paradajková polievka

Táto paradajková polievka sa hodí najmä na horúce letné dní, keď sa potrebujeme schladiť a máme k dispozícii dostatok prezretých paradajok. Určite však bude chutiť aj vašim deťom.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 2 ks bieleho TOFU
  • 4 väčšie paradajky
  • 1 rajčinový pretlaku
  • 0,5 l voda alebo vývar
  • soľ
  • 3-4 zrnká mletého čierneho korenia
  • 1 väčší zemiak alebo 1PL zemiakového škrobu
  • trstinový cukor

 

 

  1. Paradajky popicháme, vložíme do hrnca s vriacou vodou a počkáme kým sa šupka oddelí od paradajky.
  2. Následne ich olúpeme, pokrájame, vložíme do hrnca, zalejeme vodou alebo vývarom, osolíme, pridáme celé čierne korenie a uvaríme tak, aby sa paradajky rozvarili.
  3. Keď sú paradajky rozvarené, prelejeme polievku cez sitko
  4. Zvyšné rozvarené paradajky, ktoré nám zostali v sitku, rozmixujeme mixérom na jemno a pridáme späť do polievky.
  5. Počas varenia a za stáleho miešania pridávame šťavu z nastrúhaného zemiaku (poprípade Solamylu) do nami požadovanej hustoty.
  6. Nakoniec polievku odstavíme, pridáme cukor a necháme vychladnúť.
  7. Podávame s na kocky nakrájaným, prípadne rozdrveným TOFU.

Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že vám bude naša studená paradajková polievka chutiť.