spenatova polievka

Špenátová polievka s TOFU

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Špenátová polievka je slovenská klasika. Pri každom recepte nájdete energetickú hodnotu a cenu jednej porcie, ktoré vám strážia nielen vašu líniu ale aj peňaženku.

Špenátová polievka s TOFU

Vďaka použitým ingredienciám má táto polievka nielen krásnu farbu ale aj príjemnú, mierne korenistú chuť. Z pohľadu zloženia je vhodná najmä pre deti a výhodou je, že ak doma nemáte čerstvý špenát, môžete použiť aj mrazený.

špenátová polievka

Sója a neplodnosť je mýtus!!! Skutočnú pravdu sa dozviete tu: ženy konzumujúce sóju otehotneli rýchlejšie.

Ingrediencie Postup
  • 1 bazalkové TOFU
  • 600 ml ovseného mlieka
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 450 g čerstvého špenátu
  • 1 stredne veľký zemiak
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ

 

  1. Na olivovom oleji opečieme najemno nasekanú cibuľu a cesnak
  2. Pridáme na malé kocky nakrájaný zemiak, opekáme 1 minútu a zalejeme vývarom. Na miernom ohni povaríme približne 10 minút. Potom podlejeme ovseným mliekom a privedieme do varu
  3. Do zmesi pridáme umyté a odkvapkané listy špenátu a povaríme ďalších 12 minút
  4. Potom polievku odstavíme, necháme mierne vychladnúť a rozmixujeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme
  5. Pred podávaním posypeme nakrájaným TOFU

 

Zdravotné účinky špenátu:

špenátová polievka

  • udržiava naše oči a kosti zdravé
  • pomáha pri trávení a zápche
  • vyplavuje toxíny z hrubého čreva
  • jeho pravidelná konzumácia udržuje našu pokožku zdravú

Prajeme vám dobrú chuť, nech vám naša špenátová polievka s tofu chutí.