Spojením špargle a tofu vznikne chutná a veľmi výživná polievka, ktorá poslúži ako rýchla večera. Skúste si ju urobiť a uvidíte, že sa rýchlo stane vaším obľúbeným jedlom.
VIDEO
Čo potrebujeme:
Postup:
1 balenie údeného tofu
zväzok zelenej špargle
1 väčší zemiak
1 cibuľu (prípadne 1 – 2 šalotky)
1 liter zeleninového vývaru
200 ml smotany
2 lyžice olivového oleja
1 lyžičku citrónovej šťavy
soľ, čierne korenie
V hrnci na olivovom oleji speníme najemno nakrájanú cibuľu.
Pridáme nakrájaný zemiak a nakrájanú špargľu, z ktorej sme zospodu odkrojili asi 2 cm.
Všetko spolu restujeme asi 2 minúty, potom prilejeme vývar a varíme až kým nezmäknú zemiaky.
Uvarený vývar rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme smotanu, citrónovú šťavu, dochutíme soľou a čiernym korením.
Medzitým nakrájame údené tofu na kocky a opečieme na oleji.
Pripravené tofu pridáme do polievky a podávame.
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče