Plnená tekvica hokkaido

Pečená tekvica hokkaido plnená zdravými ingredienciami

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Tekvice sú tak univerzálne, že veci, ktoré s nimi môžeme robiť sú naozaj nekonečné. Plnená tekvica hokkaido je obzvlášť vynikajúca v kombinácii s čili, avšak pomaranč a pistácie jej chuť ešte viac zintenzívňujú. 

Pečená tekvica hokkaido plnená zdravými ingredienciami

Keďže obdobie tekvíc je v plnom prúde, vyskúšajte náš ďalší, naozaj chutný recept. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto trpí celiakiou, prípadne má problém s konzumáciou kravského mlieka, upozornite ho na náš recept.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 tekvica hokkaido
  • 3 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • 1 červená cibuľa
  • 1/2 šálky čiernych olív
  • 50 g celozrnnej ryže
  • 80 g sušených brusníc
  • 60 g pistácií
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • Rozmarín
  • Čili papričky
  • Mleté čierne korenie
  • Kôra z 1/4 BIO pomaranča
  1. Rúru predhrejeme na 220 °C
  2. Vrch tekvice odrežeme, odložíme na bok
  3. Pomocou lyžice vydlabeme tekvicové semienka + vydlabeme trošku viac dužiny tekvice
  4. Dužinu, 1 strúčik cesnak, cibuľu, olivy  nakrájame na malé kocky
  5. Na panvicu dáme olivový olej, tekvicu, pridáme cesnak, cibuľu, olivy a spolu s rozmarínom opekáme cca 10 minút
  6. Zvyšný cesnak, rozmarín, čili, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok a škoricu spolu dobre zmiešame, pridáme olivový olej a touto zmesou poriadne vytrieme vnútro vydlabanej tekvice
  7. Ryžu uvaríme v zeleninovom vývare, potom ju premiešame s ostatnými ingredienciami (krok 5 + pistácie a brusnice), tekvicu touto zmesou naplníme
  8. Na plech dáme alobal, položíme na neho tekvicu, ktorú potrieme olivovým olejom
  9. Naplnenú tekvicu prikryjeme vekom, zabalíme do alobalu, pečieme v rúre cca 60 minút
  10. Tekvica je hotová vtedy, keď do nej hladko prenikneme nožom
  11. Tekvicu necháme vychladnúť a podávame so zeleninovým šalátom

Zdravotné účinky pistácií:

tekvica hokkaido

  • udržujú naše srdce zdravé
  • chránia nás pred vznikom cukrovky a vysokým krvným tlakom
  • zlepšujú trávenie
  • zabraňujú suchej pokožke
  • znižujú hladinu zlého cholesterolu v krvi

Veríme, že vám naša tekvica hokkaido bude chutiť. Všetky ostatné recepty s obsahom hokkaida nájdete tu

Prajeme vám dobrú chuť