zdravý jedálniček

Pečené papriky plnené zdravými ingredienciami

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Plnená paprika s paradajkovým pretlakom a knedľou je u nás pomerne obľúbeným jedlom, milujú ho deti i dospelí. Dnes vám prinášame veľmi jednoduchý recept na pečené papriky, ktoré sme naplnili kuskusom, cherry paradajkami, syrom feta a ďalšími chutnými ingredienciami, ktoré vás určite dostanú.

Pečené papriky plnené zdravými ingredienciami

Náš recept obsahuje kombináciu takých ingrediencií, ktoré spolu výborne ladia. Nielen vy, ale aj vaše deti si na tomto recepte určite pochutnajú. Vďaka tofu je toto jedlo pre vás cenným zdrojom zdravých rastlinných bielkovín.

Čo potrebujeme: Postup:
  •  4 papriky (žltá, zelená, červená alebo oranžová)
  • 1 šálka kuskusu
  • 1 plechovka konzervovanej fazule
  • 5-6 ks nakrájaných cherry paradajok
  • 1 šálka rozdrveného lahôdkového tofu
  • 1 šálka rozdrobeného syru feta
  • 1 zväzok nakrájanej jarnej cibuľky (oddelíme bielu a zelenú časť)
  • 1 strúčik nasekaného cesnaku
  • 1 ČL sušeného oregana
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Šťava z čerstvého citróna
  1. Rúru predhrejeme na 185 stupňov C
  2. Papriky umyjeme, spodnú a vrchnú časť papriky odrežeme, vyberieme semiačka a naplníme pripravenou zmesou (spodnú časť papriky odrežeme tak, aby nám stála. Paprika však nemôže byť zo spodu deravá)
  3. Zmes si pripravíme tak, že fazule, syr feta, tofu, kuskus, cherry paradajky, bielu časť jarnej cibuľky, cesnak a oregano spolu zmiešame v miske, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
  4. Zmes zľahka premiešame a naplníme ňou papriky. Papriky zatvoríme „vekom so stonkou“, vložíme do jánskej misy (pridáme cca 1 dcl vody) a zakryté ich upečieme do mäkka. Ak chceme, nakoniec môžeme použiť gril
  5. Takto pripravené pečené papriky pokvapkáme šťavou z čerstvého citróna (môžeme posypať nasekanou zelenou časťou jarnej cibuľky) a podávame so zeleninovým šalátom

Ak máte radi kuskus, vyskúšajte aj náš ďalší recept: kuskus so zeleninou a kuracím mäsom.

Zdravotné účinky: papriky

pečené papriky

  • pomáhajú pri chudnutí
  • znižujú hladinu cholesterolu
  • vďaka vitamínu C pomáhajú udržiavať náš imunitný systém silný (stačí vám 1 šálka)
  • znižujú riziko rakoviny prsníkov

Zdravotné účinky: fazule

pečené papriky

  • pomáhajú pri prevencii ochorení srdca
  • bojujú proti rakovine
  • znižujú cholesterol
  • pomáhajú pri chudnutí
  • sú vhodné pre ľudí s cukrovkou

Ak si myslíte, že konzumácia sóje je pre vaše zdravie škodlivá, mýlite sa! Do pozornosti vám dávame článok, ktorý vás uvedie do reality: sója a klamstvá o nej na internete  

Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že vám budú naše pečené papriky naozaj chutiť.