Pečené kuracie prsia so zeleninou a cícerovou pastou

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Máte radi pečené kuracie prsia, zeleninu a cícerovú pastu? Tak vám ponúkame recept, ktorý je nielen zdravý, ale ktorý si zvládnete pripraviť do cca 30 – 35 minút. Kuracie prsia sú v kombinácii s použitými ingredienciami naozaj vynikajúce.

Pečené kuracie prsia so zeleninou a cícerovou pastou

Ak máte celiakiu alebo problém  s konzumáciou kravského mlieka, vyskúšajte tento recept na pečené kuracie prsia.  Ak doma nemáte pripravenú cícerovú pastu, ušetrite svoj čas a kúpte si ju priamo vo vašom najbližšom obchode.

pečené kuracie prsia

Čo potrebujeme: Postup:

Naša rada:

  • Recept na prípravu cícerovej pasty (hummus) vám ponúkame tu
  • Hummus si môžete aj kúpiť vo vašom najbližšom obchode
  1. Rúru predhrejeme na 200 °C a pripravíme si dostatočne veľkú zapekaciu misu
  2. Kuracie prsia umyjeme, vysušíme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
  3. Vo vhodnej nádobe zmiešame na kocky nakrájanú cuketu, tekvicu hokkaido, na plátky nakrájanú cibuľu s olivovým olejom, okoreníme mletým čiernym korením a osolíme
  4. Do zapekacej misy dáme pripravenú zeleninu, na ňu poukladáme kuracie prsia, na ktoré rovnomerne roztrieme cícerovú pastu
  5. Zeleninu a kuracie prsia pokvapkáme šťavou z jedného citróna, druhý citrón nakrájame na plátky, poukladáme do zapekacej misy
  6. Pečieme v rúre cca 25  minút, pokým nie sú kuracie prsia mäkké
  7. Po upečení ihneď podávame napr. s celozrnnou ryžou … je zdravšia ako klasická biela!

Veríme, že vám a i vašej rodine bude náš recept na pečené kuracie prsia so zeleninou a cícerovou pastou chutiť. Nezabúdajte, že môžete použiť rôzne druhy zeleniny!

Prajeme vám dobrú chuť

PS: Nakoľko je tekvica hokkaido veľmi obľúbená, viac receptov nájdete tu