Palacinky s tofu tvarohom a jahodami

Print Friendly

Ak neviete odolať palacinkám, tento recept je pre vás ako stvorený. Zdanlivo jednoduché a tradičné palacinky si pripravte trochu inak a užite si zdravé maškrtenie.

Čo potrebujeme: Postup:
  • Na palacinky:
  • 1 hrnček sójového mlieka
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 50g rozpusteného masla
  • 1 lyžicu trstinového cukru (alebo iného sladila)
  • Štipku soli
  • Na tvaroh:
  • 1 biele tofu natural
  • ½ hrnčeka sójového mlieka
  • Šťavu a kôru z ½ citróna a ½ limetky
  • 2-3 lyžice práškového cukru (alebo iného sladidla)
  1. Všetky ingrediencie na palacinky zmiešame, zľahka prešľaháme metličkou a necháme aspoň 10 minút odpočívať.
  2. Medzitým si pripravíme tvaroh. Na ten rozmixujeme nakrájané tofu s mliekom (na začiatok pridáme menej mlieka aby sme mohli regulovať hustotu), šťavou a kôrou z citróna a limetky a cukrom.
  3. Podľa chuti pridáme viac citrónovej šťavy alebo sladidla a konzistenciu upravíme množstvom mlieka.
  4. Pripravený tofu tvaroh dáme do chladničky a upečieme palacinky. Tie potom naplníme tvarohom a čerstvými jahodami.

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče