Ovsené lievance s čučoriedkovým krémom

Print Friendly

Biele tofu má neutrálnu chuť, preto sa hodí do slaných aj sladkých jedál. Skúste si pripraviť sladké raňajky s ovsenými lievancami s čučoriedkovým krémom. Neoľutujete.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 2 dl ovsených vločiek
  • 1 čl kypriaceho prášku
  • 1,5 dl rastlinného mlieka
  • 1 vajíčko
  • 1 pl trstinového cukru
  • Čučoriedkový krém:
  • 1 tofu biele
  • 200g čučoriedok
  • 20g trstinového cukru
  • 1 pl škrobu
  1. Vajíčko vyšľaháme s cukrom.
  2. Vločky pomelieme do a hladka zmiešame s práškom do pečiva, cukrom, mliekom a vypracujeme hustejšie cesto. Ak je príliš husté, zriedime ho ešte mliekom a ak je riedke, pridáme vločky.
  3. Na kokosom oleji opekáme jednotlivé lievance.
  4. Pripravíme si tofu krém – rozmixujeme tofu s čučoriedkami, cukrom a škrobom.

 

TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče