Oreo Cheesecake

Print Friendly

Obľúbený cheesecake môžeme pripravovať v rôznych variantoch a podobách. Mirka a Martina z projektu Beautifood sa s receptom zahrali. Oreo cheesecake s tofu poteší aj vegánov.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 25 ks Oreo sušienok
  • 1 lyžička kokosového oleja
  • Stévia/ 1 lyžica medu/1 lyžica trstinového cukru (podľa chuti)
  • 1 balenie tofu biele
  • 150 ml smotany na šľahanie (môže byť rastlinná)
  1. 10 ks Oreo sušienok pomixujeme na prášok. Pridáme k nim lyžičku kokosového oleja a mixujeme ďalších pár sekúnd, kým nevznikne zmes s konzistenciou mokrého piesku.
  2. Túto zmes natlačíme na dno tortovej formy a uložíme do chladničky. Vďaka kokosovému oleju stuhne naozaj rýchlo.
  3. Smotanu na šľahanie si vyšľaháme do šľahačky.
  4. Tofu pomixujeme na úplne jemnú hmotu, ku ktorej primiešame vyšľahanú šľahačku, zvolené sladidlo a 10 ďalších podrvených Oreo sušienok.
  5. Zmes tofu a šľahačky vylejeme na stuhnutý základ cheesecaku a uložíme naspäť do chladničky. Chladíme aspoň 2-3 hodiny.
  6. Ak je už cheesecake pevný a drží aj bez tortovej formy, dozdobíme ho zvyšnými sušienkami a môžeme podávať.

 

TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče