zeleninový šalát

Letný zeleninový šalát s tofu

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Zeleninový šalát vám najmä v horúcich dňoch poskytne nielen dostatok energie, ale vás aj príjemne osvieži. Ak máme doma prebytok čerstvej zeleniny, určite ho vyskúšajte.  

Letný zeleninový šalát s tofu

Navyše je tento zeleninový šalát obohatený bielkovinami vo forme tofu, takže sa veľmi dobre hodí aj pre situácie, kedy potrebujete dostatok energie, ale nechcete, aby vás v žalúdku ťažilo nejaké ťažké jedlo.

Čo potrebujeme:

Postup:

  • 2 ks bieleho TOFU
  • 400 g šalátových uhoriek
  • 200 g paradajok
  • 400 g brokolice
  • 200 g papriky (zelená)
  • 70 g cibule
  • 200 g ovčieho jogurtu (prípadne sójového)
  • trstinový cukor (podľa chuti)
  • jablčný ocot (podľa chuti)
  • soľ (podľa chuti)
  • olivový olej 
  • sušená bazalka

Naša rada:

  • ak máte čerstvú bazalku, použite ju namiesto tej sušenej.
  1. Šalátové uhorky očistíme a nastrúhame, paradajky pokrájame na plátky a zelenú papriku na rezance.
  2. Brokolicu krátko povaríme vo vode a nakrájame na menšie kúsky.
  3. Na jemno nakrájanú cibuľu zmiešame so zvyškom surovín, dochutíme soľou, cukrom a octom.
  4. Jogurt podávame zvlášť na každú porciu.
  5. Navrch poukladáme Plátky TOFU.

Zdravotné účinky: papriky

zeleninový šalát

  • pomáhajú pri chudnutí
  • znižujú hladinu cholesterolu
  • vďaka vitamínu C pomáhajú udržiavať náš imunitný systém silný (stačí vám 1 šálka)
  • znižujú riziko rakoviny prsníkov

Veríme, že vám náš zeleninový šalát bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť