Krémová tekvicová-hokkaido polievka

Print Friendly

Prišla jeseň a s ňou aj čas polievok. Ak by ste si chceli jednu pripraviť, tento jednoduchý recept na krémovú tekvicovo-hokkaidovú polievku je tu práve pre vás.

 Čo potrebujeme: Postup:
Na Hokkaido polievku

  • 1 kg tekvice hokkaido
  • 2 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 zemiak
  • 1 – 1,5 l zeleninového vývaru
  • Cca 2 lyžičky soli
  • ½ lyžičky Čierneho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Cca 3 lyžice Olivového oleja
  • 1 lyžička Kari korenia

Na tofu krutóny

  • 1 balenie Čili tofu
  • ½ lyžičky Soli
  • 3 lyžičky červenej papriky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • Tekvicový olej
  1. Tekvicu rozrežeme na polovicu a vyberieme jadierka. Umyjeme a nakrájame obe polovičky na kocky. Cibuľu a cesnak opražíme na olivovom oleji do sklovita. Pridáme nakrájanú mrkvu, zemiak, tekvicu a zalejeme vývarom. Dochutíme soľou a koreninami. Varíme, kým tekvica úplne nezmäkkne. Nakoniec polievku rozmixujeme.
  2.  Čili tofu nakrájame na malé kocky. V miske tofu polejeme olivovým olejom, posypeme červenou paprikou, soľou a sušeným oreganom. Vysypeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre rozohriatej na 180 stupňov cca 10 minút.
  3.  Krémovú hokkaido polievku servírujeme s tofu krutónmi a pokvapkáme tekvicovým olejom.

TOFU chilli

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče