Jačmenné krúpy s kyslou kapustou a restovaným údeným tofu na kurkume

Print Friendly

Recept od známej blogerky Janice Lacovej, zakladateľky projektu Jem iné.

Jedlá pripravené Janicou sú vždy plné inovácie, zdravia a unikátnych chutí. Janica je, spolu s Anetou Orosi, ambasádorkou projektu Food Revolution pod taktovkou Jamieho Olivera.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 150 g údeného TOFU
  • 1 šalotku
  • 50 g masla
  • 100 g jačmenných krúpov
  • 200 g kyslej kapusty
  • morskú soľ podľa chuti
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • kurkumu podľa chuti
  • 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
  • petržlenovú vňať na ozdobenie
  • Jačmenné krúpy uvaríme v slanej vode.
  • Keď sú mäkké, vodu zlejeme.
  • Tofu nakrájame na kocky a orestujeme na kvapke oleja s kurkumou. Odložíme ho do misky a prikryjeme, aby nevychladlo.
  • Cibuľu nasekáme nadrobno a na panvici opražíme na masle, potom pridáme vopred uvarené jačmenné krúpy a kyslú kapustu.
  • Dôkladne premiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a krátko orestujeme.
  • Podávame s restovaným tofu a dozdobíme petržlenovou vňaťou.