Recept od známej blogerky Janice Lacovej, zakladateľky projektu Jem iné.
Jedlá pripravené Janicou sú vždy plné inovácie, zdravia a unikátnych chutí. Janica je, spolu s Anetou Orosi, ambasádorkou projektu Food Revolution pod taktovkou Jamieho Olivera.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 150 g údeného TOFU
- 1 šalotku
- 50 g masla
- 100 g jačmenných krúpov
- 200 g kyslej kapusty
- morskú soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- kurkumu podľa chuti
- 1 polievkovú lyžicu olivového oleja
- petržlenovú vňať na ozdobenie
|
- Jačmenné krúpy uvaríme v slanej vode.
- Keď sú mäkké, vodu zlejeme.
- Tofu nakrájame na kocky a orestujeme na kvapke oleja s kurkumou. Odložíme ho do misky a prikryjeme, aby nevychladlo.
- Cibuľu nasekáme nadrobno a na panvici opražíme na masle, potom pridáme vopred uvarené jačmenné krúpy a kyslú kapustu.
- Dôkladne premiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a krátko orestujeme.
- Podávame s restovaným tofu a dozdobíme petržlenovou vňaťou.
|