Jablkový koláč s javorovým sirupom
Počas chladných večerov nie je nič lepšie ako sedieť pod dekou s horúcim čajom a fajnovou napečenou pochúťkou. Ponúkame vám skvelý jablkový koláč, ktorý sme trochu vylepšili alternatívnymi surovinami. Neobsahuje žiadne vajíčka ani laktózu, nepridávali sme doň žiaden cukor. Vyskúšate?
Jablkový koláč s javorovým sirupom
Vedeli ste, že tofu vie v ceste nahradiť vajíčka? Okrem toho dodá koláčovému cestu šťavnatosť a mäkkosť. A presne o tom je náš jablkový koláč. Pripravili sme ho tak, aby si na ňom mohli pochuntať aj tí, ktorí nemôžu laktózu, vyhýbajú sa živočíšnym produktom, alebo nesladia klasickým bielym cukrom. Ak máte po ruke tofu, javorový sirup, rastlinný tuk a zopár jabĺčok, môžete sa pustiť do pečenia.
Čo potrebujeme: | Postup: |
Na cesto:
Na plnku:
|
|
Zaujal vás náš denšný alternatívny recept na jablkový koláč? Prečítajte si aj článok Ako nahradiť suroviny v pečení – zdravé pečenie
- jablkový závin s tofu
- jablkový koláčik bez cukru, múky a mlieka
- jablkový koláč s arašidami
- jablčný ocot