Jablkový koláč bez cukru, múky a mlieka

Jablkový koláč bez cukru, múky a mlieka

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Dnes pre vás máme recept na jablkový koláč, ktorý vám odporúčame si pripraviť spolu s vašimi deťmi. Dali sme si záležať nielen na tom, aby bol zdravý, ale aby ste aj ingrediencie, ktoré sú na jeho prípravu potrebné, mali zväčša doma. 

Jablkový koláč bez cukru, múky a mlieka

Deti milujú koláčiky a veľmi radi pomáhajú v kuchyni. A vy im okrem zdravého koláčika môžete urobiť radosť aj tým, že ich zapojíte do pečenia. Bude to možno trvať dlhšie, aj neporiadok bude väčší, ale detičky budú žiariť. Okrem kúpených sladkostí, vytiahnite zo zásuvky košíčky na pečenie, na stôl dajte všetky potrebné ingrediencie a spolu si pripravte jablkový koláč, ktorý si naozaj zamilujú.

Čo potrebujeme: Postup:
Cesto:

Plnka:

Sneh: 

  • 4 vaječné bielky
  • 3 PL pomletého maku
  • 3 PL medu
  1. Rúru si vyhrejeme na teplotu 185 °C
  2. Umyté a ošúpané jablká nastrúhame na hrubšom strúhadle, dáme ich na panvicu, pridáme mletú škoricu a med a dusíme cca 10 minút. Odstavíme a necháme vychladnúť
  3. Vaječné žĺtky vymiešame s medom, pridáme ovsené vločky, mak, kypriaci prášok, ovsené mlieko a vymiešame tuhšie cesto
  4. Do papierového košíčka dáme trocha cesta a naň uložíme udusené jablká
  5. Košíčky vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 185 °C ich pečieme cca 20 minút
  6. Počas pečenia si z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, následne doň zľahka vmiešame mak, dochutíme medom a opäť zľahka premiešame
  7. Keď sú košíčky takmer upečené, vyberieme ich z rúry, navrch rozotrieme sneh a dopečieme v rúre pri teplote 150 °C

papierové košíčky na jablkový koláč

Vyskúšajte aj naše ďalšie výborné jablkové koláče

Veríme, že vám aj vašim deťom bude náš jablkový koláč bez cukru, múky a mlieka chutiť. Ak má vaše dieťa problém s lepkom či kravským mliekom, tento recept je pre neho rovnako vhodný.

Prajeme vám dobrú chuť

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dezerty a pečenie

zeleninové rizoto

Jedlá bez mäsa