Jablkovo – škoricový cheesecake

Print Friendly

Máte chuť na ľahký jesenný koláč? Tvaroh sa dá krásne nahradiť základom z tofu, ku ktorému sa kombinácia škorice a jabĺk náramne hodí.

 Čo potrebujeme: Postup:
Na sušienkový základ

  • 175 g celozrnných sušienok
  • 75 g masla

Na náplň

  • 3 balenia bieleho tofu
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • ½ hrnčeka hnedého cukru
  • 150 ml sójového nápoja
  • 1-2 lyžice špaldovej múky
  • 2-3 jablká
  • 5 lyžíc hnedého cukru
  • Šťava z polovice citróna
  • 30 g čerstvého masla
  • Lyžička škorice
  1. Celozrnné sušienky rozdrvíme najemno. Roztopené maslo zmiešame so sušienkovou múčkou a vysypeme do tortovej formy. Lyžicou alebo prstami zarovnáme povrch . Dáme piecť na 5 minút do rúry vyhriatej na 150 stupňov.
  2. Všetky ingrediencie na náplň rozmixujeme v miske. Na upečený sušienkový základ nalejeme cheesecakeovu náplň. Pečieme cca 40-50 minút pri 150 stupňoch.
  3. Medzitým ako sa cheesecake pečie, nakrájame jabĺčka na tenšie plátky.  Na panvici rozpustíme maslo s cukrom. Následne vhodíme jablká, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme škoricou. Restujeme na miernom ohni, dokým sa jablká neobalia omáčkou.
  4. Na upečený cheesecake poukladáme jablká, ktoré prelejeme zvyšnou omáčkou a necháme úplne vychladnúť.

TOFU bieleSójový nápoj

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče