Hruškové muffiny bez laktózy a cukru
Jeseň prináša so sebou veľa dobrého. Jedinečné farby prírody, šumenie padajúcich listov, dozrievanie obľúbeného ovocia. Náš dnešný recept na hruškové muffiny z celozrnnej múky, bez klasického cukru a laktózy vás inšpiruje k tomu, ako môžete zužitkovať sladké plody jesene.
Hruškové muffiny bez laktózy a cukru
Pripravili sme pre vás zdravšiu alternatívu klasických muffinov. Žiaden biely cukor, na sladenie využívame najmä sladké ovocie a kokosový cukor a namiesto klasickej múky sme použili celozrnnú. Nepoužili sme ani kravské mlieko alebo maslo, takže naše muffiny budú vhodné aj pre ľudí s bezlaktózovou diétou. My sme ich napiekli v mini verzii a potešili sme tak najmä deti na raňajky.
V recepte sme použili aj obľúbené zimné korenie škoricu a klinčeky. Majú zahrievací účinok na organizmus a viac sa o nich môžete dočítať v článku Bylinky a korenie v kuchyni dokážu liečiť.
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Ak milujete muffiny, inšpirujte sa aj našími ďalšími receptami na sladké lebo slané verzie tejto dobrôtky.
Hruškové muffiny, ktoré sme vám dnes predstavili, môžete obohatiť o ovsené vločky (odoberte však rovnaké množstvo múky, koľko pridáte vločiek). Náš recept vystačí na jeden minimuffinový plech (24 ks), alebo na dvanásť klasických muffinov. Vyskúšajte ich aj s jablkami, chutia výborne.