hokkaido polievka

Hokkaido polievka s cícerom

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTYHokkaido polievka s cícerom je vynikajúcim zdrojom vitamínov, a aj naozaj chutným receptom, ktorý ocenia všetky generácie. Kombinácia zeleniny, byliniek a semiačok je vynikajúca nielen pre milovníkov rastlinnej stravy.  

Hokkaido polievka s cícerom

hokkaido polievka

Jeseň si nás podmaňuje nielen svojimi farbami, ale aj svojimi plnými vôňami. Tekvica patrí nielen k symbolom tohto ročného obdobia, ale aj k jeho chutiam. Táto hokkaido polievka je úžasná kombináciou rôznej zdravej zeleniny a vôní byliniek. Príprava tohto receptu vám zaberie cca 60 minút a množstvo ingredienciií je určených pre 4 – 6 osôb.


Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 tekvica hokkaido
  • 5 ks paradajok
  • 2 PL rasce
  • 1 ČL čili prášku
  • 1/4 stonkového zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená cibuľa
  • 1,5 litra zeleninového vývaru
  • 750 g uvareného cíceru
  • 3 PL mandľových lupienkov
  • 1 PL sezamových semienok
  • 1 PL maku
  • Morská soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Koriander
  • Kôra z 1 citróna
  • Čerstvá mäta
  • Petržlenová vňať
  • Olivový olej
  1. Tekvicu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a odstránime tekvicové jadierka. Paradajky tiež prekrojíme na polovicu
  2. Rúru si predhrejeme na 200°C. Tekvicu a paradajky dáme na plech, posypeme rascou, čili práškom, pokvapkáme olejom a upečieme do mäkka (cca 40 minút). Paradajky pečieme so šupkou!
  3. Na veľkú panvicu dáme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu, zeler, cesnak, časť petržlenovej vňate, na kocky nakrájanú tekvicu a paradajky a zľahka premiešame
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme cícer, osolíme, privedieme do varu, znížime teplotu a varíme do mäkka
  5. 1/2 uvarenej polievky rozmixujeme mixérom do hladka, druhú necháme v pôvodnom stave. Nakoniec ich spolu zmiešame a okoreníme mletým čiernym korením
  6. Medzitým si na olivovom oleji do zlatista opražíme mandľové lupienky, sezamové semienka a mak. Tiež si nakrájame a spolu zmiešame citrónovú kôru, koriander, lístky mäty a petržlenovej vňate. Obe zmesi použijeme ako posýpku na polievku
  7. Polievku podávame vlažnú

 

Naša rada:

  • Tekvicové jadierka nevyhadzujte do koša, ale ich upečte v rúre
Viac chutných receptov nájdete tu – tekvica hokkaido alebo polievky

Prajeme vám dobrú chuť a napíšte nám, ak vám naša hokkaido polievka chutila.