Grilovaný patizón ako cesto na pizzu
ZDRAVÉ RECEPTY: Ak ste to predtým ešte nikdy neskúšali, verte, že grilovaný patizón ako cesto na pizzu nielen vynikajúco chutí, ale je aj extrémne rýchle na prípravu. Žiadna práca s bielou múkou, strúhanie zeleniny, vajcia, cukor, mlieko, kvasnice, či rôzne iné ingrediencie.
Grilovaný patizón ako cesto na pizzu
To, čo potrebujete je zrelý patizón, ktorých je v tomto ročnom období neúrekom a samozrejme ďalšie obľúbené ingrediencie ako oblohu. Môžete si ju pripraviť buď doma v rúre alebo v záhrade na grile, pri posedení s rodinou či kamarátmi.
Vyskúšajte aj náš recept na zapekaný patizón s delikátnou plnkou.
Čo potrebujeme: | Postup: |
Naša rada:
|
|
Namiesto paradajkového pretlaku vyskúšajte aj omáčky ku grilovačke tu: lahodné omáčky. Ak by ste radi vyskúšali aj iné cestá na pizzu, nájdete ich tu: cesto na pizzu – 3x inak.
Zdravotné účinky: paradajky
- preventívne nás chránia pred vznikom rakoviny
- majú vysoký obsah lykopénov, ktoré pomáhajú chrániť pred kardiovaskulárnymi ochoreniami a pomáhajú predchádzať poškodeniu pleti pred slnečným žiarením
- pravidelnou konzumáciou pomáhajú znížiť riziko vzniku rakoviny prostaty u mužov
Zdravotné účinky: bazalka
- veľký obsah vitamínu C, minerálnych látok, silíc a trieslovín
- priaznivo pôsobí na tráviaci trakt, teda zvyšuje chuť do jedla, pôsobí proti nadúvaniu,
- povzbudzuje tráviacu činnosť
- odbúrava tuky a stimuluje tvorbu žlče
- zlepšuje metabolizmus
- prírodné antidepresívum, zmierňuje bolesti hlavy
- čistí močové cesty
- podporuje tvorbu materského mlieka
- antiseptikum – afty, zápal ďasien, zlé hojenie rán, zapareniny, zápal hrdla
Viac sa o pestovaní či využití bazalky v kuchyni dozviete v našom článku: bazalka: život s bylinkami. V článku na vás čaká aj zaujímavý recept: syrové ravioli s citrónovo-bazalkovým maslom.
Veríme, že vám cesto na pizzu v podobe patizónu bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.