Grilovaná zelenina k rybám či mäsu
ZDRAVÉ RECEPTY: Leto je obdobím, kedy okrem oddychovania na balkónoch či terasách, radi grilujeme s rodinou či kamarátmi. V tomto období si na svoje príde práve grilovaná zelenina, ktorá v kombinácii s kuracím mäsom či lahodou rybou je proste neodolateľná.
Grilovaná zelenina k rybám či mäsu
Ak máte možnosť si zadovážiť domácu zeleninu, určite neváhajte a uprednostnite ju. Má lepšiu chuť a hlavne viete, čo jete.
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Zdravotné účinky: papriky
- pomáhajú pri chudnutí
- znižujú hladinu cholesterolu
- vďaka vitamínu C pomáhajú udržiavať náš imunitný systém silný (stačí vám 1 šálka)
- znižujú riziko rakoviny prsníkov
Ak máte radi kombináciu mäso a zelenina, určite vás poteší náš recept na jahňací špíz. Ak ku grilovačke hľadáte rôzne druhy lahodných omáčok, recept nájdete tu: omáčky ku grilovačke.
Zdravotné účinky: špargľa
- je zdrojom vitamínu A, B2, B6, C, kyseliny listovej, draslíka, horčíka a fytochemikálií (karotenoidy, flavonoidy)
- obsahuje glutatión: látku, ktorá je súčasťou antioxidačnej ochrany rastliny a ktorá rovnako účinne môže chrániť aj človeka
- obsahuje dosť vlákniny: tá spolu s ďalšími mierne laxatívnymi látkami špargle podporuje hygienu hrubého čreva. A k tomu všetkému, je takmer bezkalorická: 100g obsahuje len 100 kJ
Viac sa o zdravotných účinkoch špargle dozviete v článku: špargľa – všetko, čo by ste mali vedieť.
Veríme, že vám naša grilovaná zelenina (či už k mäsu alebo k rybám) bude chutiť. Prajeme vám a všetkým okolo vás dobrú chuť.