zmrzlina

Domáca ovocná zmrzlina bez vajec a mlieka

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Ak obľubujete rôzne druhy ovocných zmrzlín, domáca ovocná zmrzlina pripravená za 10 minút je skvelou voľbou počas horúcich letných dní. Výborné pre vás je, že vám ju ponúkneme hneď v dvoch variantoch!

Receptov na zmrzliny je naozaj mnoho, väčšina z nich však obsahuje veľké množstvo bieleho cukru, rôznych stužovadiel a najmä kravskej smotany.

Variant A: Ovocná zmrzlina s tofu a kokosovým cukrom

Vďaka bielemu tofu má krémovú konzistenciu, ovocie a kokosový cukor naviac zvýrazňuje jej vynikajúcu chuť. Keďže neobsahuje kravské mlieko, a ani biely cukor, považuje za za naozaj zdravú.

Čo potrebujeme: Postup:
  • rôzne druhy čerstvého ovocia (čučoriedky, maliny, jahody, černice …)
  • kokosový cukor
  • 1 bal. bieleho tofu
  1. Do misky dáme rôzne druhy ovocia, pridáme cukor podľa chuti a celé biele tofu rozmrvené na menšie kúsky
  2. Ponorným mixérom rozmixujeme na hladký krém, do ktorého pridáme zopár kúskov čerstvého ovocia (v celku)
  3. Zmes premiešame, nalejeme do vhodnej nádoby a odložíme do mrazničky

Zdravotné účinky: jahody

zmrzlina

  • sú cenným zdrojom antioxidantov
  • pomáhajú činnosti imunitného systému
  • obsahujú veľké množstvo vitamínu C
  • pomáhajú činnosti imunitného systému
  • podporujú dobré videnie
  • ich konzumácia eliminuje vznik vrások
  • znižujú zlý cholesterol, znižujú zápal v organizme, regulujú hladinu krvného tlaku

Ak premýšľate nad tým, prečo sme vymenili smotanu či šľahačku za tofu, všetko dôležité sa dozviete na našom partnerskom webe tu: piť či nepiť mlieko? To je otázka…

Variant B: Ovocná zmrzlina s čokoládou a brezovým cukrom

Tento recept je pre mnohých z vás viac menej známy, ide o tzv. ovocnú dreň. Klasický recept sme vylepšili o brezový cukor a kvalitnú horkú čokoládu.

Čo potrebujeme: Postup:
  • rôzne druhy čerstvého ovocia (čučoriedky, maliny, jahody, černice …)
  • brezový cukor
  • horká čokoláda
  1. Do misky dáme rôzne druhy ovocia, pridáme cukor podľa chuti
  2. Ponorným mixérom rozmixujeme na hladký krém, do ktorého pridáme zopár kúskov čerstvého ovocia (v celku) a nastrúhanú horkú čokoládu
  3. Zmes premiešame, nalejeme do vhodnej nádoby a odložíme do mrazničky

Ak doma nemáte kokosový ani brezový cukor, môžete použiť aj iné druhy sladidiel. Všetko dôležité sa dozviete v našom článku: chcete vedieť ako zdravo sladiť? Poradíme vám…

Zdravotné účinky: horká čokoláda

čokoládová torta

  • pomáha proti vzniku kardiovaskulárnych ochorení
  • chráni pokožku pred negatívnym vplyvom slnečného žiarenia
  • zlepšuje činnosť mozgu
  • je zdrojom cenných antioxidantov

Veríme, že vám naša domáca ovocná zmrzlina bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.