bábovka

Domáca bábovka z ovsených vločiek a špaldovej múky

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Domáca bábovka je vo všeobecnosti veľmi obľúbeným a svojou prípravou pomerne jednoduchým slovenským dezertom. Ak však použijete špaldovú múku a pridáte ovsené vločky, máte hneď zdravšiu variantu.  

Domáca bábovka z ovsených vločiek a špaldovej múky

Príprava tohto receptu vám potrvá cca 60 minút, avšak tú skvelú chuť určite všetci oceníte.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 2 hrnčeky ovsených vločiek (jemno zomleté)
  • 2 hrnčeky špaldovej celozrnnej múky
  • 3 vajcia
  • 1 hrnček hnedého cukru
  • 0,5 hrnčeka olivového oleja
  • 200 – 250 ml jogurtu (ovčí, kozí, kravský…)
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • hrozienka
  • mandle

 

 

  1. Hnedý cukor rozmiešame s vajciami
  2. Do špaldovej múky pridáme prášok do pečiva a premiešame
  3. Do cukru s vajciami pridáme vločky, olivový olej, jogurt, múku s práškom do pečiva, citrónovú kôru, hrozienka, mandle … a premiešame
  4. Formu na bábovku vymastíme olejom, vysypeme ovsenými vločkami, nalejeme do nej pripravené cesto a upečieme
  5. Keď je bábovka upečená, posypeme ju vanilkovým cukrom a podávame

Veríme, že vám tento recept na bábovku bude chutiť. Ak premýšľate nad tým, čo by ste si k nej dali, ponúkame recept na vynikajúce a chutné mandľové mlieko.

Prajeme vám dobrú chuť