Čokoládový puding s mangovým pyré a granátovým jablkom

Print Friendly

Oslaďte si život čokoládovým pudingom s mangom a granátovým jablkom od blogerky Veroniky. Dobrú chuť!

 Čo potrebujeme (na dve porcie): Postup:
  • 1 Natural biele tofu
  • 3 polievkové lyžice (PL) kokosového tuku (kokosové mlieko s vysokým obsahom tuku vložíme do chladničky na 24 hodín alebo aspoň cez noc, v chlade sa oddelí tuhá časť od tekutej)
  • 2-3 PL ďatlového sirupu alebo iného sladidla ako je agáve, javorový sirup a pod.
  • 2 vrchovaté PL nepraženého kakaa alebo klasického kakaa
  • 1 PL kokosového oleja (nemusí byť, ale okrem toho že dodá vyššiu nutričnú hodnotu dodá pudingu aj tuhšiu konzistenciu)
  • 1 stredné zrelé mango
  • Granátové jablko na ozdobenie
  1. Všetky ingrediencie okrem manga a granatového jablka zmixujeme vo výkonnom mixéri alebo kychynskom robote na hladký krém. Ochutnáme a pridáme viac sladidla alebo kakaa podľa vlastnej chuti.Pri uvedenom pomere je chuť intenzívnejšie čokoládová.
  2. Hotový čokoládový krém nalejeme do pripravených pohárov alebo misiek a vložíme do chladničky.
  3.  Následne si ošúpeme mango, nakrájame na kúsky a zmixujeme v mixéri na krémové pyré. Takto pripravené mangové pyré nalejeme na čokoládový puding.
  4.  Ozdobíme granátovým jablkom alebo podľa vlastných predstáv. Môžeme konzumovať okamžite alebo nechať v chladničke stuhnúť cca 1-2 hodiny. Podávame s láskou :)

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče