Oslaďte si život čokoládovým pudingom s mangom a granátovým jablkom od blogerky Veroniky. Dobrú chuť!
Čo potrebujeme (na dve porcie): |
Postup: |
- 1 Natural biele tofu
- 3 polievkové lyžice (PL) kokosového tuku (kokosové mlieko s vysokým obsahom tuku vložíme do chladničky na 24 hodín alebo aspoň cez noc, v chlade sa oddelí tuhá časť od tekutej)
- 2-3 PL ďatlového sirupu alebo iného sladidla ako je agáve, javorový sirup a pod.
- 2 vrchovaté PL nepraženého kakaa alebo klasického kakaa
- 1 PL kokosového oleja (nemusí byť, ale okrem toho že dodá vyššiu nutričnú hodnotu dodá pudingu aj tuhšiu konzistenciu)
- 1 stredné zrelé mango
- Granátové jablko na ozdobenie
|
- Všetky ingrediencie okrem manga a granatového jablka zmixujeme vo výkonnom mixéri alebo kychynskom robote na hladký krém. Ochutnáme a pridáme viac sladidla alebo kakaa podľa vlastnej chuti.Pri uvedenom pomere je chuť intenzívnejšie čokoládová.
- Hotový čokoládový krém nalejeme do pripravených pohárov alebo misiek a vložíme do chladničky.
- Následne si ošúpeme mango, nakrájame na kúsky a zmixujeme v mixéri na krémové pyré. Takto pripravené mangové pyré nalejeme na čokoládový puding.
- Ozdobíme granátovým jablkom alebo podľa vlastných predstáv. Môžeme konzumovať okamžite alebo nechať v chladničke stuhnúť cca 1-2 hodiny. Podávame s láskou :)
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče