Čokoládový koláč s jablkami

Print Friendly

Vyskúšajte nezvyčajnú kombináciu fazule, jabĺk a čokolády koláčom, ktorý nielen uspokojí vaše chuťové poháriky, ale tiež dodá energiu na celý deň.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • 400 ml červenej fazule (ak je z konzervy tak poriadne prepláchnutej vodou)
  • 2 vajíčka
  • ½ hrnčeka trstinového cukru
  • 3 PL kokosového oleja
  • 3 PL kakaa
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 2 jablká
  • 200 g bieleho tofu
  • 2  lyžice agáve sirupu
  • ½  hrnčeka sójového mlieka
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  1. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. V miske zmiešame kakao, prášok do pečiva a štipku soli. V druhej miske vymiešame vajíčka, kokosový olej a cukor. Pridáme fazule a poriadne rozmixujeme na hladkú hmotu. Nakoniec zmiešame suchú a tekutú zmes.
  2. Na druhý krém rozmixujeme tofu, sójové mlieko, agáve a škrob. Takto pripraveným krémom nepravidelne polejeme čokoládovú vrstvu a lyžičkou urobíme mozaikový vzor.
  3. Nakoniec jablká nakrájame na menšie kúsky, ktoré na pripravené cesto rovnomerne rozložíme.
  4. V stredne veľkom plechu pečieme koláč cca 45 minút pri 180°C.

 TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče