Cícerové pusinky

Print Friendly

Kvapôčky, alebo aj pusinky, sú tradične pripravované z vaječných bielkov. My vám ponúkame rastlinnú alternatívu. Aj keď môže znieť netradične, skúste vymeniť vajíčka za nálev cíceru.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • Nálev z 1 plechovky cíceru (vyberajte tú s čo najnižším obsahom soli)
  • 150g kryštálového cukru
  1. Nálev z cícera prelejte do vyššej nádoby a začneme šľahať až kým nevznikne sneh, do ktorého budeme postupne po lyžiciach zašľahávať cukor.
  2. Hotový sneh dáme do cukrárskeho vrecúška a na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme jednotlivé pusinky.
  3. Sušíme ich v rúre vyhriatej na 100 stupňov asi hodinu a pol až dve (presný čas závisí od veľkosti pusiniek, tak si ich radšej priebežne kontrolujeme).

 

TOFU biele

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče