cícerová nátierka

Cícerová nátierka so sezamovou pastou

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Cícerová nátierka je veľmi výživná a svojou chuťou naozaj vynikajúca napr. k hriankam, či len tak na raňajky. Ponúkame vám recept, ktorý sme vyskúšali a preto veríme, že vám bude chutiť.

Cícerová nátierka so sezamovou pastou

Cícerová nátierka vydrží v chladničke bez problémov niekoľko dní, takže vám okrem hrianok vystačí aj napr. na raňajky počas ďalších dní.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 200 g cícera
  • šťava z 2 ks citróna
  • 6 PL sezamová pasta (Tahini)
  • bobkový list
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá rasca
  • cesnak
  • petržlenová vňať

Naša rada:

  • aby ste ušetrili čas, kúpte si hotový konzervovaný cícer

 

 

 

  1. Cícer namočíme na cca 24 hodín do studenej vody.
  2. Následne vodu zlejeme a cícer varíme v novej vode spolu s bobkovým listom do mäkka.
  3. Počas varenia zbierame penu a časť vývaru si ponecháme na rozriedenie nátierky.
  4. Po vychladnutí cícer rozmixujeme a postupne pridávame všetky ostatné suroviny.
  5. Mixujeme do požadovanej hustoty a pred podávaním ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Cícerovú nátierku je možné si tiež kúpiť vo vašom najbližšom obchode. Pre viac info kliknite sem: cícerová nátierka

Prajeme vám dobrú chuť a dúfame, že vám náš recept na cícerovú nátierku bude chutiť.