hamburger-s-cícerom-a-kukuricou

HAMBURGER s cícerom a kukuricou

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Hamburger s cícerom a kukuricou je určite zdravšou alternatívou k bežne ponúkanému hamburgeru z hovädzieho či bravčového mäsa. 

HAMBURGER s cícerom a kukuricou

Príprava tohto receptu trvá približne 30 minút, avšak vaše chuťové poháriky to určite ocenia. Tento hamburger je vhodný nielen pre ľudí, ktorí uprednostňujú rastlinnú stravu, ale aj pre ľudí s alergiou na bielkovinu kravského mlieka či intoleranciou na laktózu.

Náš tip: sójová majonéza

Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 ks cíceru v plechovke (cca 400 g)
  • 1 ks kukurice v plechovke (cca 350 g)
  • 1/2 ČL mletej papriky
  • 1/2 ČL mletého koriandra
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • kôra z 1 citróna
  • čerstvý koriander
  • 3 PL špaldovej hladkej múky
  • špaldová múka na obaľovanie
  • soľ
  • olivový olej
  • hlávkový šalát
  • 2 ks paradajok
  • kečup
  • 4 ks celozrnných, špaldových žemlí (tvar „hamburger“) alebo si ich môžete upiecť podľa nášho receptu „špaldový chlieb bez kysnutia“, „špaldové bagety

 

 

  1. Do mixéra vložíme cícer, kukuricu, sušený koriander, mletú rascu a papriku, citrónovú kôru, špaldovú múku a štipku soli
  2. Túto zmes rozmixujeme tak, aby jej konzistenica nebola hladká, ale aby sa zachovala hrubšia konzistencia (napr. konzistencia na jemno nakrájanej zeleniny)
  3. Z takto vytvorenej zmesi vytvarujeme cca 4 rovnako veľké, 2 cm hrubé placky, ktoré obalíme v špaldovej múke. Poukladáme ich na tanier a necháme ich stuhnúť v chladničke asi na 20-30 minút
  4. Takto pripravené placky vysmažíme na panvici, na rozohriatom olivovom oleji do zlatista
  5. Počas vysmážania si pripravíme listy hlávkového šalátu a paradajky si nakrájame na kolieska
  6. Žemľu si rozrežeme na polovicu a vrstvíme tak, že na spodnú časť natrieme kečup, na to položíme placku, paradajky a lístky hlávkového šalátu a čerstvého koriandru

Fantázií sa medze nekladú, takže si samozrejme môžete svoj hamburger s cícerom a kukuricou ešte dochutiť podľa svojej vlastnej chuti.

Prajeme vám dobrú chuť