Máte chuť na pizzu? Pripravte si extra-zdravú verziu. Bez múky a s nádielkou zeleniny.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 1 pekný väčší baklažán
- Paradajkovú omáčku (passata di pomodoro)
- Zeleninu na oblohu (paradajky, papriky, cuketu, olivy, špenát, huby….)
- Bylinky (bazalku, rozmarín, oregano…)
- 1 údené tofu
- Olivový olej
- Soľ, čierne korenie
|
- Baklažán nakrájame na asi 1cm hrubé plátky, z obidvoch strán ich jemne posolíme a necháme asi polhodinu odpočívať (baklažán sa vypotí – zbaví prebytočnej vody).
- Zvyšnú zeleninu si nakrájame na menšie kúsky, ktoré v mise zalejeme olivovým olejom, pridáme bylinky (čerstvé aj sušené) a necháme marinovať.
- Po polhodine baklažán osušíme papierovou utierkou a vyžmýkame z neho ešte prebytočnú vodu.
- Jednotlivé plátky poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme ich olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút.
- Potom ich vyberieme, potrieme paradajkovou omáčkou, obložíme zeleninou s tofu a pečieme ešte asi 10 minút.
- Podávame s čerstvou bazalkou
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče