Baklažánová pizza s údeným tofu a zeleninou

Print Friendly

Máte chuť na pizzu? Pripravte si extra-zdravú verziu. Bez múky a s nádielkou zeleniny.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 pekný väčší baklažán
  • Paradajkovú omáčku (passata di pomodoro)
  • Zeleninu na oblohu (paradajky, papriky, cuketu, olivy, špenát, huby….)
  • Bylinky (bazalku, rozmarín, oregano…)
  • 1 údené tofu
  • Olivový olej
  • Soľ, čierne korenie
  1. Baklažán nakrájame na asi 1cm hrubé plátky, z obidvoch strán ich jemne posolíme a necháme asi polhodinu odpočívať (baklažán sa vypotí – zbaví prebytočnej vody).
  2. Zvyšnú zeleninu si nakrájame na menšie kúsky, ktoré v mise zalejeme olivovým olejom, pridáme bylinky (čerstvé aj sušené) a necháme marinovať.
  3. Po polhodine baklažán osušíme papierovou utierkou a vyžmýkame z neho ešte prebytočnú vodu.
  4. Jednotlivé plátky poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme ich olivovým olejom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút.
  5. Potom ich vyberieme, potrieme paradajkovou omáčkou, obložíme zeleninou s tofu a pečieme ešte asi 10 minút.
  6. Podávame s čerstvou bazalkou

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče